Hans Carlsson är Kindbergs vänstra hand, vice ordförande i ÖFK och vice vd i Östersundshem. Foto: SVT

Hans Carlsson: ”Jag har inte känt till något om affärerna”

Uppdaterad
Publicerad

Förutom Daniel Kindberg finns ytterligare en beröringspunkt mellan ÖFK och Östersundshem. Hans Carlsson är vice ordförande i fotbollsklubben och vice vd i Östersundshem.

Hans Carlsson och Daniel Kindberg har följts åt ända sedan tiden med Fältjägaren AB. Det bolaget, som ägdes av Peab, inledde exploateringen av det gamla regementsområdet i Östersund.

Carlsson blev Kindbergs högra hand i ÖFK och när Kindberg blev vd för Östersundshem så fick Hans Carlsson en alldeles nyinrättad tjänst som vice vd. Det är alltså ingen överdrift att kalla de båda för parhästar.

I det mål som Kindberg nu dragits in i handlar det om att Peab fått fejkade fakturor från ett bolag i Sollefteå. De intäkterna har sedan i stor omfattning slussats vidare till ÖFK.

Förnekar kännedom

Har du känt till den här konstruktionen?

– Nej, det har jag inte, säger Hans Carlsson.

Så du har alltså ingen kunskap om varifrån klubbens intäkter kommer?

– Nej, inte i detalj så. Jag får regelbundna rapporter om ekonomin i stort och hur intjänandeförmågan ser ut för tillfället. Men att det såg ut så här har jag inte vetat om, säger Carlsson.

Hans Carlsson säger att han inte kommer att kliva in som ordförande om Kindbergs frånvaro blir långvarig. Som vice ordförande har han sina arbetsuppgifter och de tänker han fortsätta med oavsett vad som händer.

Fakta: Daniel Kindberg

VD för kommunägda Östersundshem AB sedan januari 2014. Östersundshem ägs av moderbolaget Östersunds Rådhus AB.

Ordförande för Östersunds FK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.