Länet investerar över miljonen på sommarjobb till ungdomar. Foto: Christine Olsson/TT

Jämtlands län får 1,3 miljoner kronor till sommarjobb

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Jämtlands län får 1,3 miljoner av Arbetsförmedlingen för att investera i sommarjobb till ungdomar.

Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag att fördela 105 miljoner kronor till sommarjobb mellan Sveriges olika kommuner. Av dessa pengar får Jämtlands län totalt 1.298.000 miljoner kronor att fördela mellan sina kommuner.

– Det här är en välkommen satsning som gör att fler ungdomar ges möjlighet att komma in på arbetsmarknaden, säger Sofia Karlsson, chef för Arbetsförmedlingen i Västra Jämtlands län.

– Att som ungdom få möjlighet till sommarjobb ger ökad arbetslivserfarenhet, meriter och referenser.

Mer pengar för fler antal ungdomar

Fördelningen av pengarna inom de olika kommunerna har berott på antalet folkbokförda 15-17-åringar i respektive kommun eftersom det är dessa målgrupper som jobben är ämnade för.

– Tanken är att kommunerna i första hand ska vända sig till unga som behöver extra stöd, exempelvis ungdomar som är nyanlända eller som har ett funktionshinder, säger Mathias Wahlsten, enhetschef på Arbetsförmedlingens Förmedlingsavdelning.

Sommarjobbspengar till kommunerna i Jämtlands län

Östersund 585.000 kronor

Krokom 167.000 kronor

Strömsund 121.000 kronor

Åre 118.000 kronor

Härjedalen 97.000 kronor

Bräcke 80.000 kronor

Berg 74.000 kronor

Ragunda 57.000 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.