Jämtländska bankomater manipulerade

Uppdaterad
Publicerad

Flera av bankomaterna i Jämtlands län har manipulerats. Polisen går nu ut med en varning. Det som använts är en cigarettfimp och en metallplatta.

Från den 5 oktober och framåt har bankomater i länet utsatts för manipulation. Bankomater i Sveg, Strömsund och Svenstavik har bland annat utsatts. Metallpalttan och fimen har stoppats in i kvittoöppningen.

Polisen i Jämtlands län uppmanar nu allmänheten till försiktighet vid uttag av kontanter. Den som  inte får ut kontanter och kvitto, bör stanna kvar vid bankomaten och sedan ringa polisen och banken.Man bör också se sig omnkring och anteckna registreringsnumret på bilar som eventuellt befinner sig i närheten.

Idén bakom de manipulerade automaterna kan möjligen vara att en person som försöker ta ut kontanter, och får besked att uttag inte är möjligt, lämnar platsen. Därefter kan den som manipulerat automaten gå fram och slita åt sig kontanterna. Om tillvägagångssättet funkar är oklart. Hittills har inga rapporter om förlorade pengar kommit in.

Polisen är dock intresserad av alla iakttagelser som kan sättas i samband med dessa händelser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer