Tommy från Hammarstrand i Jämtland fick storslam på travkupongen. Foto: TT/Privat

Tommy från Hammarstrand vann 20 miljoner på trav

Publicerad

Han satsade bara 108 kronor och kammade hem 20,8 miljoner. Tommy Hansson från Hammarstrand kan efter lördagens sju rätt på V75 nu titulera sig som stolt miljonär.
– Man kan känna sig ganska ”laid back” nu, säger Tommy Hansson till SVT Nyheter Jämtland.

Med endast sju minuters marginal lämnade Tommy in sitt spelkvitto som skulle visa sig vara en guldbiljett.

Han befann sig inte i länet utan var i Stockholm och hjälpte sin dotter att flytta när han fick samtalet om att han blivit miljonär.

– Brorsan ringde efter att han sett det sjunde loppet och när jag berättade hur jag hade spelat säger han: ”Men du är ju jämten, va fan du har vunnit 20 miljoner”.

”Lite att röra sig med”

På måndagen när SVT Nyheter Jämtland når Tommy sitter han på jobbet, som han inte tänker lämna. På frågan om han har hunnit smälta vinsten blir det ett starkt: ja.

– Nu känns det väldigt, väldigt bra, säger han.

Enligt Tommy är summan han vunnit ”lite att röra sig med” och nu ska han börja dela ut pengar.

– Jag har ju tre barn, sex barnbarn och sex syskon så en del kommer gå till dom. Jag ska också köpa en ny bil, men det skulle jag gjort i varje fall, säger Tommy Hansson.

Andra storvinsten i Hammarstrand

Det var inte länge sedan som miljonerna regnade över Hammarstrand. Under våren 2016 var det en person i det lilla samhället som vann 6,5 miljoner kronor.

– Det är nästan osannolikt att det är andra gången på väldigt kort tid som någon vinner i Hammarstrand. Vad har dom som inte resten av oss har?, frågar sig Hans G Lindskog, vinnarambassadör på ATG.

Enligt Tommy är svaret det stora travintresset i samhället.

– Det är många som är travintresserade här, men när det gäller de stora vinsterna är det mycket slumpen som avgör.

”Brukar hålla koll på kuskarna”

Har du några speltips?

– Det är ju jättesvårt att säga. Inför detta hade jag inte titta på några tips. Jag brukar hålla koll på kuskarna som är bra för de brukar få de bästa hästarna.

– Nu har jag spelat i 40 år och hittills har jag bara vunnit runt 1.300 kronor, så det känns väldigt fint, säger Tommy Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer