Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Janne Norberg om hans besvikelse på Krokoms kommun: ”Jag blir hemlös”, säger han.

Janne Norberg får inte bo kvar på korttidsboendet i Krokom

Publicerad

Janne Norberg är för frisk för att bo kvar på kortidsboendet på Blomstergården i Krokom. Det anser Krokoms kommun. Idag blev han utkastad, säger han, trots att han inte har någonstans att bo.

På måndag morgon spreds en berättelse via sociala medier som snabbt fick många att reagera. Det handlade om 65-årige Janne Norberg som ansåg att han hade blivit utkastad från korttidsboendet Blomstergården i Krokoms kommun.

Han var för frisk för att få vara kvar och behövde därför lämna. Men samtidigt har inte Janne något annat boende. Han har ingenstans att ta vägen.

– Jag blir ju totalt hemlös, säger han.

– Inga beslut sker över en natt, utan allt föregås av en längre planering, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef i Krokoms kommun.

Bott på korttidsboendet i flera månader

SVT var en av flera medier som under tisdagen träffade Janne hemma hos en anhörig.

Janne berättade att han har bott på korttidsboendet sedan i mars. Han kom dit efter att ha brutit lårbenshalsen. Men i fredags fick han alltså veta att hans kontrakt gick ut. På måndagen skulle han lämna.

– Personalen kom och sa att jag skulle packa ihop mina saker och flytta ut, säger han.

Fick en lista med telefonnummer

Nu vet Janne inte riktigt vad han ska göra – eller var han ska bo. Janne Norberg och hans anhöriga tycker att kommunen varit dålig på att informera och hjälpa Janne. De tycker inte att det varit någon planering kring Janne trots att han uppenbart behöver fortsatt hjälp och stöd.

Istället var det först när han flyttade ut som han fick lite information.

– De gav mig en lista med telefonnummer på bolag som hyr ut lägenheter och tyckte jag kunde ringa dit. Eller kolla med campingen, säger han.

Janne Norberg pekar på att han fortfarande är dålig. Han har svårt att gå och är sjuklig. Helst hade han därför velat ha ett trygghetsboende.

Kan du inte ordna boende själv?

– Det vet jag inte. Jag har inte ens tänkt så långt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer