• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Fram till att villan blir klar bor Jarkko Sassi och hans familj i en lägenhet i Kaxås. De lämnade Eskilstuna och flyttade upp: ”Vi fick en länk av min bror, blev nyfikna, sedan åkte vi upp och kikade.” Foto: Björn B Schäfer/SVT

Jarkko flyttade från Eskilstuna till Kaxås: ”Fastnade för utsikten”

Uppdaterad
Publicerad

När Jarkko Sassi fick se utsikten i Kaxås bestämde han sig – han tog familjen med sig och flyttade från Eskilstuna.  Han är en av många som valt att bosätta sig i Kaxås, som om ett par år kommer att ha tredubblat sitt invånarantal.

Familjen Sassi kommer från Eskilstuna och de har under några år varit sugna på att flytta norrut. Annonsen från Projekt Kaxås fick dem att slå till. Till jul är deras hus inflyttningsklart, men redan nu har de flyttat upp och bor än så länge i en lägenhet.

– Jag arbetar med systemfrågor åt olika IT-företag. Inget i arbetet har förändrats av att jag flyttat hit. Det är samma uppdragsgivare som tidigare även om jag sitter på ett annat ställe, berättar Jarkko.

Se honom berätta om vad som fick familjen att styra flyttlasset mot Kaxås i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvecklingsprojekt i Kaxås

Mer i ämnet