”Jättetråkigt med mindre dagar att åka skidor på”

Uppdaterad
Publicerad

I Åre kan vintern bli nästan en månad kortare om klimatförändringarna fortsätter i samma takt. Och åkare och tränare i Järpens SK oroas över utvecklingen.

I år firar Järpens SK 120 år och klubben har flera hundra aktiva ungdomar i klubben. SVT var med på en av deras kvällsträningar och så här sa några av de om det varmare klimatet och kortare vintrar:

– Det är ju jättetråkigt, redan nu ser man att vintrarna blir sämre och sämre. Vissa träningsdagar har det varit regnstorm i mitten av januari, säger Frida Persson Kjellgren Järpens SK.

– Det är jätte tråkigt om det blir kortare vintrar. Det kommer att få effekter på många sätt, de här barnen gillar att åka skidor och det blir mindre dagar att göra det på, säger tränaren Mia Lundmark, Järpens SK. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.