Kerstin Mattsson i Överammer är irriterad över att man lagt en vägskylt på hennes gräsmatta. Foto: SVT

Kerstin fick vägskylt dumpad på sin gräsmatta – ”Jag vill ju klippa gräset”

Publicerad

En sen kväll i mitten av augusti fick Kerstin Mattsson i Överammer i Raguna kommun en vägskylt dumpad på sin gård.

Det åker många tunga transporter med delar till vindkraftverk genom länet just nu. Transporterna är ofta väldigt långa, vilket kan göra det svårt att ta sig förbi snäva kurvor.

Transporterna har tillstånd att montera ned till exempel skyltar om det finns en risk att dom blir påkörda. Och det var precis vad som hände hos Kerstin i Överammer.

– Klockan var runt tolv på natten och jag märkte att det började blinka som attan utanför huset. Det var en transport till ett vindkraftverk och plötsligt hoppade det ut några och monterade ned skylten och la den på min gräsmatta, berättar Kerstin.

Kontaktade Trafikverket

Kerstin tänkte att dom sätter väl upp skylten igen, men inget hände. Några dagar senare kontaktade hon Trafikverket och fick till svar att när transporterna kört färdigt så inspekteras vägarna och allt återställs. Men när det kommer ske kunde man inte ge något besked om.

– Han hoppades att det skulle ske innan vintern, och jag som vill klippa klart gräsmattan, säger Kerstin Mattsson.

När SVT Nyheter Jämtland kontaktar Karin Netterman, som är områdesansvarig på Trafikverket, är hon inte medveten om att skylten plockats ned, men säger att man ska titta på om den går lägga någon annanstans.

Hör Kerstin Mattsson och se bilder från Överammer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.