Kindberg: ”Jag kommer tillbaka till fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Idag släpper Daniel Kindberg sina memoarer som han skrivit tillsammans med författaren Marcus Birro. Under onsdagsmorgonen medverkade han i Morgonstudion och gav sin syn på klubben efter att han lämnat den, samt hur han ser på framtiden.

Daniel Kindberg dömdes i november 2019 till fängelse i tre år för grov trolöshet mot huvudman. Domen är överklagad till hovrätten och har inte vunnit laga kraft än. Han har själv nekat till brott.

Boken som Daniel Kindberg nu släpper heter ”Mitt liv – inget försvarstal”. Enligt Kindberg själv handlar memoarerna om vad som format honom till den han är.

I boken beskriver han sin uppväxt och väg till ordförandeposten i ÖFK, men också hur han ser på tiden efter sitt utträde.

– Det som de (ÖFK) har ställt till med under de dryga två åren som jag varit borta kan jag inte påverka, säger han i en intervju i Morgonstudion.

Hur menar du då?

– Vi ser vart vi är i klubben, vilka rubriker som varit 2019 och 2020, vi ser ekonomin, organisationen, hur personalen mår och hur vi sakta demonterar det sportsliga idémässiga arvet som har funnits. Det är naturligtvis jobbigt att stå på sidan och se det.

Hela intervjun med Daniel Kindberg:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet