Kindberg och Näslund köper Dähliebyn

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Kindberg köper den så kallade Dähliebyn i Åre. Tillsammans med den forne NHL-stjärnan Markus Näslund tar han över det omdebatterade projektet i Ullådalen.

Nu på morgonen presenterades ett oväntat markköp. Den forne NHL-spelaren Markus Näslund och Östersundshems vd Daniel Kindberg köper Dählie-byn i Åre.

Området, som dess nuvarande ägare Björn Dählie, projekterat under 5 år, ligger i Åre-Rödkullen. Efter färdigställandet är det meningen att projektet kommer att omfatta mellan 8 000 och 10 000 bäddar.

De nya ägarna kommer att fokusera på det så kallade bycentrum med affärer, restauranger och boenden. Sedan kommer de planera för tomterna. Storleken på projektet är densamma som tidigare.

– För mig personligen så känns det inspirerande att få vara med och utveckla Åre, jag ser verkligen fram emot att få spendera tid i Jämtland, säger Markus Näslund.

För den forne NHL-spelaren Markus Näslund blir affären det första stora engagemanget på svensk mark. Sedan fem år är Näslund åter i Sverige och bor idag i Örnsköldsvik. Daniel Kindberg bor i Östersund men har rötterna i Ångermanland. De två köparna känner varandra sedan tidigare – båda har stuga på Ulvön.

Nya investeringsmöjligheter

– Det känns både roligt och angeläget att hitta nya investeringsmöjligheter i Jämtland, eftersom utveckling och tillväxt i länet är en oerhört viktig fråga för mig, säger Daniel Kindberg.

Det var Björn Dählie som kontaktade dem.

– Som med det mesta var det tillfälligheter som ledde fram till detta köp, säger Kindberg.

Enligt Björn Dhälie beror försäljningen på tidsbrist. Han driver även ett flertal andra projekt.

– När man hittar rätt köpare känns det tryggt att sälja. Nu har vi två stabila, norrländska investerare som är lokalt förankrade, det bådar gott för att projektet ska förverkligas, säger Dählie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.