Daniel Kindberg (till höger) polisanmälde kommunalrådet Bosse Svensson i november – men nu läggs utredningen ner. Foto: SVT

Kindberg polisanmälde Bosse Svensson – nu läggs utredningen ner

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av november polisanmälde Östersundshems tidigare vd Daniel Kindberg Bosse Svensson (C), centerpartistiskt kommunalråd i Östersund, för falsk tillvitelse. Men nu läggs polisutredningen ner då det inte går att bevisa brott.

Kindberg polisanmälde kommunalrådet för falsk tillvitelse det vill säga för falska anklagelser. Daniel Kindberg menade att kommunalrådet hade farit med osanning i april (2019) när Svensson polisanmälde Daniel Kindberg för grov trolöshet mot huvudman.

Stefan Ekeroth, chefsåklagare menar att Svensson inte har gjort sig skyldig till något brott. 

– Min bedömning är att det inte finns något som talar för att det handlar om falsk tillvitelse. Det finns inget brott som kan utredas vidare och därför lägger vi ner utredningen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet