Olle Kullinger, Daniel Kindbergs försvarare, tycker det är tråkigt att försvaret väckt åtal. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson/TT

Kindbergs advokat: ”Mycket som vi ifrågasätter”

Uppdaterad
Publicerad

Advokaten Olle Kullinger är Daniel Kindbergs försvarare och den som kommer att biträda honom vid rättegången.

Han säger till SVT Jämtland att Daniel Kindberg förnekar brott.

– Den här utredningen är synnerligen omfattande och det är väldigt mycket saker som vi ifrågasätter. Vi tycker att det saknas utredning som visar att det här arbetet inte är utfört, säger Kullinger.

Det Olle Kullinger menar är det som åklagaren definierar som luftfakturor – att företagen, Östersundshem, Fältjägaren och Peab, fått betala för arbeten som aldrig utförts. Från försvarets sida anser man att det visst utförts arbete och att företagen fått de tjänster som de fakturerats för.

– Då faller alltihop. Det är Daniel Kindbergs uppfattning att när tingsrätten prövar det, då faller hela åtalet, säger Olle Kullinger.

”Tråkigt att åklagaren väckt åtal”

Och just att företagen fått arbeten utförda för de pengar de fakturerats är vad försvaret riktar in sig på.

– Det är tråkigt att åklagaren väckt åtal, utredningen borde ha gått till botten med den här delen, säger Olle Kullinger. 

Det är många här i länet som vill höra vad Daniel Kindberg har att säga om det här åtalet. När kommer det att ske?

– Det kan nog bli i samband med rättegången, säger Olle Kullinger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.