• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Mattias Johansson, programansvarig för årets upplaga av Kluksfestivalen. Foto: Helena Lundstedt/SVT

Kluksfestivalen satsar på en jämställd line-up

Kluksfestivalen får nytt liv i år och går av stapeln den 11 augusti. Det blir bland annat Östersundsbandet Dunderpatrullen som står på scen och arrangörerna satsar på en jämställd festival.

Festivalen anordnas i den lilla byn Kluk utanför Alsen i Krokoms kommun och pågår i två dagar, mellan 11 och 12 augusti, med enbart artister från länet.

Huvudakten i år blir Östersundsbandet Dunderpatrullen, men även artister som Inland River, Running Cooper, The Backbeat Conspiracy och Cujo is a cat kommer spela under årets festival.

LÄS MER: Kluksfestivalen tar nya tag

– Alla artister vi varit i kontakt med är laddade inför sommaren. Jag tycker vi har hittat en bredd i artisterna i år, det finns något för alla, säger Mattias Johansson, programansvarige för årets festivalupplaga, i ett pressmeddelande.

– Vi satsar på att vara en jämställd festival där lika många kvinnor som män frontar i banden, tillägger han.

Anordnades för fyra år sedan

Redan 1981 anordnades Kluksfestivalen för första gången, men den har under åren haft flera uppehåll. Den senaste gången den anordnades var för fyra år sedan. Då pågick den bara en dag och kallades ”Den lilla Kluksfestivalen”.

Det är nu byalaget som driver festivalen och Mattias Johansson och resten av arrangörerna har ett tydligt mål.

– Målet är att festivalen ska återkomma varje år utan uppehåll och att orken ska finnas kvar, säger Mattias Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer