Kluksfestivalen tar nya tag

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått upp och ned för Kluksfestivalen men nu har de unga invånarna i byn tagit tag i saken och startar upp festivalen igen till sommaren.

Kluksfestivalen anordnades för första gången år 1981 och redan från första upplagan har festivalen varit ett omtyckt arrangemang. Festivalen anordnas i den lilla byn Kluk utanför Alsen och pågår i två dagar med endast artister från länet.

Har haft många uppehåll

Festivalen har haft många uppehåll och man har försökt väcka liv i den vid ett flertal tillfällen. Senast för fyra år sedan anordnades en festival som pågick under en dag och som man kallade för ”Den lilla Kluksfestivalen”. Tanken var att festivalen efter det skulle fortsätta anordnas men Mattias Johansson, programansvarige för årets upplaga, tror att det var orken som tog slut.

– När det är ideellt arbete så krävs det att man jobbar, att man hjälps åt och att man har orken och ibland så tar den väl slut, säger Mattias Johansson.

Målet klart

Så det handlar inte om att intresset av att besöka festivalen minskat?

– Nej det tror jag inte, det har alltid funnits ett stort intresse av att komma till Kluksfestivalen.

Mattias är positivt inställd och tillsammans med byalaget har han tydliga mål.

– Målet är att festivalen ska återkomma varje år utan uppehåll och att orken ska finnas kvar, säger Mattias Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.