”Jag tycker det är viktigt att att den svenska gastronomin lyfts fram” säger kocken Louise Johansson som också var finalist i Årets kock 2019. Foto: Eva Danielsson/SVT

Kocken Louise på matveckan i Åre: ”Det är sådan känsla att stå ute och laga mat”

Publicerad

Louise Johansson är en av många kockar som gästpelar i Åre den här veckan. All matlagning sker utomhus vid en eldstad som byggts upp.

På grund av coronapandemin och restriktionerna har arrangörerna valt att göra om programmet för Åre Gastronomy Week, bland annat har man tagit bort de evenemang som lockar mycket folk.

Max 20 personer får vara i uterestaurangen samtidigt. Här finns även en installation för take away. Mycket sker också på hotellen och restaurangerna i byn.

Se mer från matveckan i Åre i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.