AnnSofie Andersson (S), kommunalråd Östersunds kommun. Foto: SVT arkiv

Kommunalrådet: ”Chockad och ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag blev naturligtvis både chockad och ledsen och fundersam över vad det är som händer, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson (S).

SVT når kommunalrådet via telefon. Hon är utanför länet och kommer tillbaka först torsdag kväll, men hon har givetvis följt händelseutvecklingen noga.

– Det var ju nyhet man helst inte hade velat höra naturligtvis, säger AnnSofie Andersson (S).

Vad säger du om brottsmisstankarna?

– Det är allvarliga misstankar och ett allvarligt läge. Jag vill ju inte tro att den Daniel Kindberg jag känner ska vara ansvarig för de här brottsmisstankarna faktiskt. Det är inte den person jag känner sedan många, många år tillbaka.

”Rätt av Östersundshem”

Angående att Östersundshem nu beslutat att stänga av Daniel Kindberg medan utredningen pågår säger Andersson så här:

– Det är ju helt rätt agerat. Vi kan inte ha en vd i vårt kommunala bostadsbolag så länge personen i fråga är föremål för en brottsutredning.

Hur tror du det här påverkar Östersunds varumärke?

– Nu ska man väl vara försiktig och inte dra för tidiga analyser av det. Men helt klart i det här läget när han är anhållen, en sådan profil som han ändå är, då är det klart att det uppmärksammas nationellt, säger hon och fortsätter:

– Sedan beror det på utgången naturligtvis. Hur det hanteras ifrån oss som kommun och ägare till bostadsbolaget men också hur ÖFK kan hantera och agera i det här läget. Men det är nog för tidigt att uttala sig om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.