Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Att det gick till på det här sättet – det är bortom allt” säger Bosse Svensson. Foto: SVT

Kommunalrådet i Östersund: ”Jag är arg och förbannad”

Publicerad

AnnSofie Anderssons samtal med Daniel Kindberg kan nu får juridiska följder. I dag beslutade Östersunds kommuns moderbolag Rådhus AB att anlita juridisk hjälp för att se om kommunen ska agera i ärendet.

Under tisdagen har styrelsen i Rådhus AB haft möte. På agendan stod det samtal mellan kommunstyrelnsens tidigare ordförande AnnSofie Andersson (S) och Daniel Kindberg som nu blivit offentligt i och med att åtal väckts mot Daniel Kindberg om misstänkt mutbrott.

– Idag har vi diskuterat hur vi ska agera i den frågan. Ett beslut som vi har tagit är att anlita juridiskt stöd för att gå igenom på vilket sätt vi har möjlighet att föra någon sorts talan mot AnnSofie Andersson, säger kommunalrådet Bosse Svensson (C).

Skedde efter möte med särskild sekretess

Han fördömer AnnSofie Anderssons agerande.

– Det strider mot aktiebolagslagens grundidé om att man ska ha bolagets bästa för ögonen och det strider också mot den sekretess som omgav de uppgifter hon lämnade ut.

Han pekar på att AnnSofie Andersson gjorde detta direkt efter ett möte som var belagt med särskild sekretess eftersom styrelsen fick ta del av en utredning som inte var färdigställd.

i videon ovan berättar Bosse Svensson vad han tänkte och kände när han fick reda på att samtalen ägt rum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet