Ragundas kommunalråd Mikael Westin (C) tror man kommer behöva göra besparingar de närmaste åren. Foto: Fredrik Lundmark SVT

Kommunalrådet i Ragunda: ”Vi kommer behöva vidta åtgärder”

Uppdaterad
Publicerad

Ragunda är en av de kommuner som under längre tid brottats med dålig ekonomi. Att staten nu beslutat skjuta till extramiljarder till landets kommuner tror inte kommunalrådet Mikael Westin (C) kommer att räcka.

– Det är som ett plåster bara. Slår man ut det på landets alla kommuner så förstår väl alla att det är småpengar egentligen, säger Mikael Westin.

Ragunda gick igenom ett ekonomiskt stålbad med hjälp av kommunakuten i början av 2000-talet. Det gjorde att man idag inte är i någon akut ekonomisk kris, men de närmaste åren kan det återigen bli aktuellt med besparingar menar Westin.

SVT kartlägger kommunernas ekonomi

– Vi tog många stora och tuffa beslut i den ekonomiska saneringen i början på 2000-talet. Vi har till exempel inga byskolor kvar längre. Just nu är ekonomin under kontroll, men de kommande åren kommer vi behöva vidta större åtgärder igen. Det säger Mikael Westin.

Hör mer om hur kommunalrådet ser på läget i Ragunda i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT kartlägger kommunernas ekonomi

Mer i ämnet