Hos Krokoms kommun menar man i dag att en Lex Sarah-anmälan efter det systematiska skolket från Lss-boenden, helt enkelt fallit mellan stolarna. Foto: SVT Jämtland

Lex Sarah-anmälan föll mellan stolarna

Publicerad

Krokoms kommun gjorde aldrig någon Lex Sarah-anmälan när det blev känt att personal systematiskt smitit från ett LSS-boende.

Anhöriga till de som vårdades av personalen som fuskade med arbetstiderna i Krokom frågar sig varför det gjordes en Lex Sarah-anmälan först efter SVT Nyheter Jämtlands granskning. Men kommunen hävdar att det rör sig om ett missförstånd.

När vi träffade socialchefen Anna Berkestedt Jonsson i november hävdade hon att man medvetet valt att blicka framåt och därför inte brytt sig om att göra någon anmälan.

Kommunalrådet Maria Söderberg (C) hävdade samma vecka som vårt avslöjande att en anmälan var under framställan och genast skulle skickas in.

Nu hävdar i stället Anna Berkestedt Jonsson att Lex Sarah-anmälan fallit mellan stolarna och därför aldrig blivit gjord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Missförhållanden på LSS-boende i Krokom

Mer i ämnet