Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bosse Svensson (C) berättar om varför kommunen är tveksam till att sponsra ÖFK. Foto: SVT

Kommunen tveksam till att sponsra ÖFK

Publicerad

Östersunds kommun har inte sponsrat ÖFK så länge det pågått en rättsprocess mot klubbens förre ordförande Daniel Kindberg. Nu har dom fallit, men kommunen säger fortsatt nej.

Det beror på att klubben fortfarande har kopplingar till Daniel Kindberg. Så sent som i somras lånade han ut 6 miljoner kronor till klubben. 2 miljoner av dom är återbetalda men 4 miljoner återstår alltså. Och det gör att kommunen känner sig tveksam att gå in med sponsringspengar.

– Så länge Daniel Kindberg är inblandad i ÖFK, som ägare eller fodringsägare, så är det väldigt svårt för oss att att ha en relation eftersom det kommer fortsatta processer, säger Bosse Svensson (C), kommunalråd i Östersunds kommun.

Östersunds kommun har polisanmält Daniel Kindberg och den processen pågår.

Vill se ekonomisk stabilitet

Samtidigt pekar kommunalrådet på att det inte enbart hänger på Kindbergs inblandning i klubben och den polisanmälan som nu finns. Mycket beror också på om klubben lyckas få rätsida på sin ekonomi. Under en längre tid har de haft stora problem.

– Frågan om sponsring hänger ju delvis ihop med om det är ett ekonomiskt projekt som fungerar och lyfter. För vi kan ju inte ta skattebetalarnas pengar och lägga in i ett osäkert projekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer