Härjedalens kommunalråd Anders Häggkvist (C) och Bergs kommunalråd Therese Kärngard (S) söker för kompetens och personal till sina kommuner. Foto: SVT/Johanna Schalander.

Stor brist på arbetskraft – kommuner rekryterar turister

Uppdaterad
Publicerad

Behovet av personal inom många olika sektorer är större än någonsin i både Härjedalens och Bergs kommun. Så igår var kommunalråden på plats på Vemdalsskalet för att försöka locka turister att bosätta sig i kommunerna.

Hör vad Härjedalens kommunalråd Anders Häggkvist (C) och Bergs kommunalråd Therese Kärngard (S) söker för kompetens och personal till sina kommuner. Och vad de har att erbjuda potentiella inflyttare.

Behovet av personal är stort inom både den offentliga och privata sektorn i de båda kommunerna. Bara i Härjedalens kommun finns hundratals lediga jobb. Till exempel söker företaget Sykes i Sveg ett 70-tal personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.