Här i Brunflo fick polisen stopp på den stulna bilen Foto: SVT

Körde på polis – polisen avlossade vapen

Uppdaterad
Publicerad

Bilföraren vägrade stanna på polisens uppmaning och en biljakt inleddes i Brunflo på lördagskvällen. Det slutade med att en polis blev påkörd och de tvingades avlossa verkanseld. Två personer anhölls senare.

Det var vid 22- tiden på lördagskvällen som polisen körde efter en stulen bil. Föraren hade vägrat stanna på uppmaning. Under färden försökte föraren till den stulna bilen preja polisbilen av vägen.

Polisbilen försökte i sin tur preja den andra bilen för att få stopp på färden. Det lyckades och bilen fastnade i en snödriva.

Avlossade vapen

En av poliserna gick fram till bilen och beordrade föraren och passageraren att kliva ut bilen. Istället varvade föraren upp bilen och lyckades komma loss ur snödrivan och körde rakt mot polisen. Han träffades av bilen, men skadorna blev lindriga.

I samband med det avlossade polisen verkanseld, det vill säga i syfte att träffa avsett mål.

Ingen person skadades.

Två personer gripna

De båda personerna, en man och en kvinna, båda  i 25- årsåldern har gripits, och är misstänkta för försök till dråp.

Mannen som körde bilen misstänks även för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Det har även gjorts en anmälan till polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar, något som alltid sker när en polis avlossat vapen.

 – Vid 12-tiden anhölls de båda enligt beslut från åklagare, säger Suss Braunerhielm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.