En frontalkrock har inträffat på E45 några kilometer norr om Svenstavik. Foto: SVT Design

Frontalkrock på E45 vid Svenstavik – fyra personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar har kolliderat på E45 strax norr om Svenstavik i Bergs kommun. Flera enheter från räddningstjänsten samt ambulanser och helikopter kallades ut, och flera personer har skadats. En av förarna misstänks för flera grova brott i samband med olyckan.

Det första larmet kom vid 14.50 och räddningstjänsten har ryckt ut med sju enheter från Svenstavik och Brunflo. Tre ambulanser och en ambulanshelikopter har också larmats till platsen, och vid 15.35 var samtliga framme.

– Det är två bilar och en frontalkrock. Det ska vara fyra personer totalt vad jag vet. Vi bistår ambulans och sjukvård, säger Mats Kronsten, inre befäl på Räddningstjänsten Jämtland.

Alla fyra fördes till sjukhuset i Östersund. Vid halv sex finns patientskaderapport från akuten: En kvinna med lindriga skador, två män med lindriga skador, och en man med medelsvåra skador. Samtliga är i vuxen ålder, och uppges må efter omständigheterna bra.

Misstanke om grova brott

Vägen hölls helt avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet som varade cirka tre timmar, och trafiken leddes om, men E45 är nu öppen igen enligt Trafikverket. Enligt polisen var det väldigt halt på vägen och en sandbil har skickats till platsen.

Vakthavande befäl David Levy rapporterar att föraren till den ena bilen misstänks för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och grov olovlig körning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.