Krogarna i fler kommuner får hålla öppet längre. Hör Jonas Kojan från Härjedalens kommun berätta. Foto: Marie Selander, SVT

Krogarna i Berg, Härjedalen och Åre får hålla öppet längre

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag fredag slipper kroggästerna i Berg, Härjedalen och Åre lämna restaurangerna senast 20:30. Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att folk får sitta kvar, även efter det att alkoholförsäljningsförbudet börjar gälla. I klippet hör du Jonas Kojan på Härjedalens kommun berätta mer.

Tidigare under veckan beslutade Östersunds kommun att kroggäster får sitta kvar på restaurangerna även efter att alkoholförsäljningen stoppats. Nu har både ordförande i socialnämnden i Åre och miljö- och byggnadsnämnden i Berg och Härjedalen fattat liknande beslut.

Regeringen beslutade tidigare i veckan att förbudet mot alkoholservering efter 20:00 ska förlängas till den 14 februari och ett förslag finns att det ska förlängas till den 28 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.