Så här såg det ut när Räddningstjänsten från Stugun kom till brandplatsen vid 02-tiden natten mot lördagen. Nu har en kropp hittats bland husresterna. Foto: Jämtlands Räddningstjänsförbund

Kropp hittad efter villabranden i Stugun

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat en kropp bland brandresterna efter villabranden i närheten av Stugun som inträffade i helgen. I nuläget har man inte kunnat identifiera vem det är. 

Personen hittades under måndagen i samband med att polisen genomförde en teknisk undersökning. Än så länge har man inte kunnat identifierat kroppen men en person som bodde i huset har anmälts saknad efter branden.

– Vi har hittat kvarlevor av en människokropp men det kommer att ta tid innan vi kan identifiera personen, säger Niklas Stjernlöf, jourhavande förundersökningsledare.   

Polisen misstänker inget brott i samband med branden utan ärendet utreds som allmänfarlig vårdslöshet. Kvarlevorna har skickats till polisens laboratorium för analys.

– Förhoppningsvis kan vi hitta DNA och identifiera personen inom de kommande veckorna, säger Stjernlöf.

I klippet kan du höra räddningstjänstens insatsledare Lisbeth Högström om insatsen för att släcka branden i Stugun. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.