Anders Wennerberg, kommundirektör Östersunds kommun. Foto: Arkiv, SVT Jämtland

Kulturskolan i Östersund stänger – personal måste stötta annan verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

I grundskolan och på fritidshem i Östersunds kommun är personalbristen så kraftig att pedagoger från Kulturskolan tillfälligt får gå in som vikarier.

Kulturskolan i Östersund kommer att hålla stängt under vecka 4 till 6 eftersom dess personal behövs i grundskolan och på fritids. Anledningen är att allt för stor andel av den ordinarie personalen är hemmavarande på grund av pandemins härjningar.

– Vi är inte så många, sett till det enorma behovet på grundskolorna. Men vi gör vad vi kan för att underlätta, meddelar Anna Örjebo, chef för Kulturskolan i Östersund i ett pressmeddelande. 

– Vi gör allt vi kan för att hålla våra grundskolor öppna och ge god samhällsservice. Att kulturskolan stänger betyder inte att den är en mindre viktig verksamhet men att vi måste fokusera på vårt kärnuppdrag nu, kommenterar Anders Wennerberg, kommundirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.