Foto: SVT

Kvarlevor tros vara saknad kvinna

Publicerad

Först under måndagen kunde man på allvar undersöka resterna efter helgens brand i ett hus utanför Hammerdal i Jämtland. Strax efter lunch hittade teknikerna mänskliga kvarlevor i bråten.

Ännu två dygn efter branden sipprar röken upp från platsen där det fram tills lördagsmorgonen stod ett boningshus. Under helgen har huset stått under bevakning, men inget kriminaltekniskt arbete utfördes.

I dag måndag satte teknikerna igång på allvar och bland annat har en kriminalsökhund funnits med i arbetet.

Död person

Tidigt på eftermiddagen verkade teknikerna på det klara med att man funnit resterna efter den förmodat omkomna kvinnan. Fyndet bars försiktigt åt sidan och en korrugerad plåt drogs fram för att skymma SVT:s fotograf.

– Vi har hittat kvarlevor, men än så länge finns inget som slår fast att det verkligen rör sig om den saknade kvinnan, säger åklagare Lisa Forsberg.

Häktningsbeslut väntar

Den man som sitter anhållen för mord har hittills nekat till brottsmisstankarna. Inget ytterligare förhör har hållits med honom under måndagen.

Åklagaren har nu fram till tisdag lunch på sig att lämna in häktningsansökan.

– Beslutet tar jag på tisdag morgon, men mordmisstankarna har förstås stärkts i och med fyndet, säger Lisa Forsberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer