En kvinna bodde på ett hotell i Åre i flera veckor utan att betala för sig. Foto: Henrik Montgomery/ TT & Polisens förundersökningsprotokoll

Kvinna misstänks ha lurat Årehotell på 97 000 kronor – uppgav sig vara prinsessa på flykt

Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern som bott på ett hotell i Åre åtalas misstänkt för bedrägeri för att inte ha betalat en hotellnota på drygt 97 000 kronor.

Kvinnan tog in på hotellet i januari i år och efter två veckor bestämde sig hotellet för att kontakta polisen och avhysa henne då hon inte betalade, samtidigt som notan växte.

Prinsessa på flykt

När kvinnan checkade in i januari bytte hon rummet till en svit. Detta sedan en kvinna ringt och utgett sig för att vara från svenska ambassaden och sagt att kvinnan lever under skydd och att ambassaden skulle stå för alla kostnader. Kvinna ska ha varit en prinsessa som var på flykt från sin familj.

Obetalda räkningar

I takt med att dagarna och veckorna gick så ökade kostnaderna markant samtidigt som hotellet inte fick in några betalningar. Då kontaktades polisen och kvinnan avhystes.

Enligt åtalet har kvinnan vilselett hotellet genom att någon annan skulle betala för hotelltjänsterna och hon åtalas för bedrägeri. Kvinnan själv nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.