Utställare på bil och mc- mässan på Frösön Foto: SVT

Lack och krom på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Med ny arrangör och nygamla krafter har det hållits bil- och motorcykelutställning på Frösön i helgen. Besökarna fick se stort och smått.

Förra våren meddelade dåvarande arrangören av Motormässan att det inte skulle bli någon mässa i maj. Det fick Nils-Åke Nilsson att börja fundera.

– Jag var ju med 1976 på den allra första mässan i stan, med min moped, berättar Nils-Åke Nilsson. När jag läste i tidningen att det inte skulle bli

Nils-Åke Nilsson. Foto: SVT

någon utställning så tänkte jag att så kan vi inte ha det.

Återuppstod i helgen

Nils-Åke hade kontakter, och i helgen har mässan återuppstått under det nygamla namnet Bil & MC-show på Frösö Park. Utställare från hela landet fanns på plats och besökarna fick se fordon av olika det slag.  Arne Lindings gröna ”krokodil” drog mycket uppmärksamhet.

– Det är en plogbil och en snöslunga som vi byggt ihop, säger Arne Linding, där han sitter i den något förvuxna skapelsen.

Arne Linding i sin ombyggda plogbil/snöslunga Foto: SVT

Fordonet väger sex ton och är registrerad som en traktor. 1300 arbetstimmar har det tagit Arne att bygga bilen.

Varför gör man något sånt här?

– Jag fick frågan av en tysk tidning en gång och svarade ”because I can”, säger Arne. Det är lite roligt att göra något som ingen annan har.

Siktar på 5.000

Trots ett avbrott på ett år, så hoppas Nils-Åke Nilsson att motorintresset ska finnas kvar i länet.

– Vi hoppas ju på runt 5.000 besökare under helgen, säger han. Men det är ju första året, så vi får väl se.

Tänker du köra nästa år också?

– Ja, det är ambitionen i allafall.

Se hela inslaget på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.