Landshövdingar protesterar

Uppdaterad
Publicerad

Representanter för regionförbundet och landstinget i Jämtland och Västernorrlands län, lämnar tillsammans med landshövdningarna för länen i dag in en skrivelse till regeringen där de protesterar mot de stora nedskärningarna för Mittuniversitetet.

De skriver att de nedskärningarna på 50 miljoner kronor – 10 procent av hela universitetsverksamheten – som ska göras innan 2015 är oacceptabla. Nedskärningar som enligt skrivelsen skulle göra att elevantalet på universitetet minskar från dagens 8550 helårsstudenter, till 6800.

– För att skapa förutsättningar till tillväxt och sysselsättning är ett kraftfullt regionalt universitet med ett brett utbildningsutbud av avgörande betydelse. Därför ser vi mycket allvarligt på de genomförda och aviserade nerdragningarna vid Mittuniversitetet, säger Håkan Lundmark, Områdeschef, Kompetens och utbildning vid regionförbundet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittuniversitetet

Mer i ämnet