Går du i gymnasiet? Och vill fira demokratin? Med landshövdingen? Då har du chansen nu, Landshövding Marita Ljung söker nämligen en gymnasieelev som har lust att resa med henne ner till Stockholm och fira att demokratin fyller 100 år nästa år. Foto: SVT

Gymnasieelev som vill fira demokratin sökes – av landshövdingen

Publicerad

När riksdagen firar att demokratin fyller 100 år nästa år är Sveriges landshövdingar inbjudna. Men inte bara dem utan även ungdomar från varje län. Nu söker länets landshövding, Marita Ljung, en gymnasieelev som vill följa med henne och delta i firandet.

Firandet går av stapeln 10 januari 2022 i Stockholm när föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” ges på arenan Annexet i Stockholm.

”Hundra år har gått men demokratin kan inte tas för given, tiden har kommit för nästa generation att erövra den och göra den till sin” så formulerar riksdagen sin motivering till att ungdomar nu bjuds in.

Nu söker landshövdingen en gymnasieelev som vill följ med henne och delta i firandet.

– Det känns jättespännande att få fira den svenska demokratin med en ung person från länet, säger landshövding Marita Ljung i ett pressmeddelande.

Den som är intresserad ska maila landshövdingen senast 24 november.

För den gymnasieelev som blir utvald är deltagandet kostnadsfritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.