Oliver Rönnelin var en av dom som var med på helgens träningsläger.

Landslag tränade på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har parasportens landslagsåkare varit på Frösön för att börja ladda inför vintersäsongen. På plats var även deltagare vars mål är att försöka kvalificera sig in i landslaget.

Det var alpinåkare som hade gemensam träningshelg med längdskidåkare och skidskyttar. På plats var även deltagare vars mål är att kvalificera sig.

– Vi har haft ett rekryteringsläger för att få en större trupp, skapa gemenskap och bygga team, förklarar Henrik Bergqvist som är förbundskapten för alpina paralandslaget. 

Oliwer Rönnelin från Katrineholm, och som tävlar i alpint, är en av dom som var med i helgen.

– Målsättningen den här säsongen är att kvalificera mig och få ner tiderna, säger han.

Något som Henrik Bergqvist tror han kommer lyckas med.

– Det är ju hans första år som aktiv, han är bara 15 år gammal, så först och främst är det kvalificeringen i Holland i november som vi siktar på. Sedan har vi en förhoppning om Europacup-final som är i här i Klövsjö i april. Det är är ett mål som vi har, säger han.

Tuffa träningspass

Under helgen fick Oliwer Rönnelin och de övriga även genomföra ett maxtest: stakning i två minuter.

– Man tänker ju först att två minuter är ju ingenting, men det var jobbigt, säger Ellen Uusitalo från Porjus som hade genomfört testet strax innan SVT kom dit.

När vi är där var det Oliwer Rönnelins tur.

* Hur gick det?

– Jag tror det gick bra, jag tog ut mig iallafall, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.