Långfilm spelas in i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Filmteamet har hyrt hotellet Copperhill för att spela in inomhusscenerna till filmen. I en månad kommer de vara här. Det var förra sommaren som produktionsbolaget blev tipsade om hotellet.

– Vi har inte stött på något bättre hotell. Vi har varit och tittat på jätte mycket mycket hotell i alperna och i göreborgsområdet. Men det här hotellet har precis känslan av att det är ett lyxhotell i bergs miljö. Å det är koncentreart att jobba här. Vi fuick möjligheten att ha det här hotellet för oss själva under en månad säger Ruben Östlund.

Filmen handlar om en svensk familj som åker till franska alperna på skidsemester. När de sitter på en uteservering kommer en lavin emot de. Då får pappan panik och springer därifrån och lämnar sin familj kvar. Men lavinen stannar innan den når fram och katastrofen uteblir. Nu måste pappan vända om och förklara för sin familj varför han stack

Huvudrollen spelas av 41-årige Johannes Bah Kuhnke från Strömsund. Han jobbar på Stockholms stadsteater och var senast med i tv serien ”Äkta människor”. Det här är hans första riktigt stora film:

– Innan vi kom hit så var vi tre veckor i alperna och spealde in utomhusscenerna. Då var det en ganska fysisk utmaning. Då var vi bergen och klättrade och pulsade i snö upp och ner. Nu är det mera en psykisk koncentration. Instängd här på Copperhill under en månad, säger Johannes Bah Kuhnke.

Hösten 2014 väntas filmen ha biopremiär.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.