Länsidrottschefen Matt Richardson vill göra idrotten mer jämlik

Länsidrottsbasen: ” Inför restriktioner för avancerad utrustning ”

Publicerad

Matt Richardson, chef för länsidrotten, vill se tydliga åtgärder för att få fler att idrotta. Han tar upp flera exmempel på förändringar i en debattartikel.

idrotten främjar i sin grund jämlikhet, menar Matt Richardson chef för Jämtland Härjedalens idrottsförbund. Regler och opartiskhet är ryggraden och idrotten gör det möjligt för olika  människor kan mötas.

Men Richardson påpekar att även om Sverige ligger långt framme så finns det saker att förbättra. ” Många föreningar och sporter gynnar socioekonomiskt starka grupper som har råd med utrustning och träningsläger ”, skriver Richardson.

De förslag som tas upp i debattartikeln är bland annat.

Att det ska finnas restriktioner för hur avancerad en utrustning ska vara. Det bör finnas en standardutrustning som ska gå att låna eller hyra.

Att tränings och-tävlingsavgifter subventioneras för ekonomiskt svagare medlemmar. Det kan även gälla transporter till och från träningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer