Skoterförare körde över bergskant

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen inkom två larm om skoterolyckor i Jämtlands län. En utanför Åkersjön i Krokoms kommun och en i Bruksvallarna i Härjedalens kommun. I Bruksvallarna hade en skoterförare kört över en bergskant och fallit 8-10 meter.

Larmet om olyckan i Bruksvallarna inkom klockan 11:03. Vakthavande polisbefäl fattade beslut om fjällräddning för att undsätta skoterföraren, som enligt polisen var vid medvetande efter olyckan.

Vid 13-tiden hade hon förts med ambulanshelikopter från platsen.

Skoterförare körde in i träd

Klockan 11:16 inkom larmet om skoterolyckan i Bakvattnet utanför Åkersjön, där en person kört in i ett träd. Även i det fallet fattades beslut om fjällräddning.

Enligt polisen ska mannen efter olyckan ha varit yr och illamående och fick transporteras med ambulans från platsen. Sjukvården uppger att mannen ådrog sig medelsvåra skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.