Trafikolycka på E14 i Torvalla – vägen åter öppen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 08.03 inkom ett larm om en trafikolycka som inträffat på E14 i Torvalla i riktning mot Östersund. Två personbilar hade då stött samman och en av dem körde in i mitträcket och en hamnade på sidan i diket.

Totalt var fem personer inblandade i olyckan.

– Ingen behövde föras till sjukhus, säger Charlotte Wotz Ader, som är teamledare på SOS Alarm.

Under räddningsarbetet stängdes E14 av i norrgående riktning – mot Krokom – mellan Torvalla och Lillänge.

– Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, säger Elisabeth Glaas, kommunikatör vid polisen i region Nord.

Militärpoliser

En militärkonvoj var inblandad i olyckan och det var en av deras bilar som hamnade i diket.

– I den bilen åkte två militärpoliser och de fördes sedan till en hälsocentral för rutinmässig kontroll, säger Paula Levänen, kommunikationschef på Livgardet (tidigare Svea Livgarde).

Militärpoliserna är i Jämtland på vinterövning.

– De bor i Grytan och övar på skjutfältet.

Ytterligare en olycka på E14

Bara några minuter efter den första olyckan kom ett larm om ytterligare en trafikolycka som inträffat på E14, men då mellan Benjsö och Bräcke.

Där handlade det om en singelolycka med två personer i bilen som båda tagit sig ut på egen hand. En av dessa fördes med ambulans till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.