Lavin utlöstes i Åre – ingen person drabbad

Uppdaterad
Publicerad

En lavin har utlöstes i Åre vid lunchtid på tisdagen. En stor sökinsats inleddes.

Men ingen person drogs med i lavinen och sökinsatsen kunde avslutas.

– Vi fick tag på sällskapet som utlöste lavinen och de kunde vittna om att ingen annan fanns i området, säger Maria Linné kommunikatör på polisen regionledningscentral.

Enligt initiala uppgifter som polisen fick var att det skulle finnas skidspår både in i och ut ur lavinområdet.

Larmet om lavinen kom vid 12.50 på tisdagen. Fjällräddare samt polishelikopter sattes in i arbetet. Även bolaget Skistar som driver skidanläggningen hade ett stort antal personer på plats.

Polisen meddelande vid 13:36-tiden att sökinsatsen avslutades och att alla sökresurser återkallades. Ingen person ska ha dragits med av snömassorna eller skadats i samband med lavinen.

– Vi fick tag på sällskapet som utlöste lavinen och de kunde vittna om att ingen annan fanns i området. Alla enheter som larmades ut dit hann inte heller till platsen utan kunde återvända, säger Maria Linné kommunikatör på polisen regionledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.