Foto: Privat.

Legendariske fotbollstränaren Robbie Stepney död

Publicerad
Krönika ·

Jämtlands mest säregna fotbollstränare någonsin har lämnat de kritade linjerna bakom sig för sista gången. Robbie Stepney dog på onsdagen i sitt hem i engelska Colchester.

Bengt Eriksson

Reporter, SVT Nyheter Jämtland

Robbie var en väldigt meriterad tränare med uppdrag i många år hos Tottenham och även som landslagstränare i Bahrein. Desto märkligare var det då när han i mitten av 80-talet, som en mycket udda men passionerad fågel, dök upp i Jämtland.

Större delen av tiden här arbetade han hos IFK Östersund, men Robbie hade även sejourer i Häggenås och ÖFK. Fast egentligen struntade han i vilken klubb unga spelare tillhörde.

Han ryckte ut precis vart som helst där det fanns någon som behövde slipa på någon detalj. Det enda han krävde var att det fanns ett genuint intresse hos dem han skulle hjälpa.

Runt 2010 började Robbie bli märkt av sjukdom. Men absolut inte när han befann sig på träningsplanen, där mattades han aldrig. Men livet utanför fotbollen blev allt tyngre och han fann för gott att flytta hem till England där han bland annat har en son.

Otaliga är nog de i Östersund som i dag konstaterar att Robbie Stepney är den bästa tränare de någonsin haft.

Eller som han själv skulle ha uttryckt det – different class.

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.