Litsbacken föreslås stängas

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun måste spara över 100 miljoner kronor och ett förslag för att minska kostnaderna är att stänga skidbacken i Lit.

Alla nämnder i Östersunds kommun behöver minska sina kostnader när kommunen ska spara 104 miljoner.

Nu har kultur- och fritidsnämnden lämnat sina förslag och där föreslås att slalombacken i Lit stängs. Det skulle innebära en besparing på 500.000 kronor per år. Om backen skulle vara kvar behöver kommunen istället investera pengar i anläggningen.

– Förvaltningen har försökt att lägga ett antal förslag som ska drabba så få barn och unga som möjligt. Då det gäller Litsbacken har den i princip varit stängd de senaste åren. En fortsatt drift av Litsbacken innebär att det behöver göras flera stora investeringar och utökade driftskostnader med ungefär 1,5 miljon kronor per år, säger chefen för kultur- och fritidsförvaltningen, Johan Palm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om Litsbacken

Mer i ämnet