Bobbo Jäderfeldt försökte slå världsrekord i jonglering, hör hur det gick i klippet. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Litsbo försökte slå världsrekord i jonglering bakom ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Litsbon Bobbo Jäderfeldt gjorde under lördagseftermiddagen ett försök att slå rekord i att jonglera med tre käglor bakom ryggen. Målet är att komma med i Guinness rekordbok.

Bobbo Jäderfeldt jonglerat i över 20 år och han har länge försökt ta ett världsrekord, men det var först under conronapandemin som han fick optimala förutsättningar.

– När jag sökt världsrekord förut har Guinness ställt krav på stor publik med många vittnen, något som är svårt med tanke på corona. Nu krävs bara tre vittnen för att det här ska bli giltigt så jag är jätteglad att jag äntligen kan göra det här, säger han.  

Rekordet ska granskas

I nästa steg ska det filmade resultatet skickas till Guinness rekordbok för att granskas men det är dock inte säkert att hans försök kommer godkännas.

– Det finns tyvärr alltid en risk att de ska anmärka på något men jag har följt alla riktlinjer de har gett mig och gjort allt jag kan för att det ska bli officiellt, säger Bobbo Jäderfeldt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.