En livsmedelbutik i Åre kommun måste stänga på grund av dålig livsmedelshantering. Bilden ä från en annan affär. Foto: Hasse Holmberg, TT

Livsmedelsbutik stängdes med polishjälp

Publicerad

En livsmedelsbutik i Åre kommun tvingades under måndagen att stänga med omedelbar verkan. Såväl räddningstjänst som polisen var där eftersom kommunen begärt handräckning.

– Det har funnits anledningar att ha med polis, säger Jari Hiltula, samhällsbyggnadschef i Åre kommun.

Det fanns framför allt tre orsaker till att verksamheten tvingades stänga. Dels handlade det som att affären inte levde upp till livsmedelslagen, dels rymdes inte verksamheten inom plan- och bygglagen, men man levde inte heller upp till brandskyddskraven.

Varma kylar och frysar

Affären har dock varit under luppen av myndigheterna tidigare, vilket SVT har berättat om.  Då handlade det om att affären hade alltför varma frysar och kylar, att grönsaker och annat mat förvarades oskyddade för smuts och skadedjur, samt att förpackningar hade stora glipor mot varumottagningen där råttor och andra skadedjur kunde ta sig in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer