Ljungdalen är Sveriges bästa hembygdsförening, fr v Maria Norrfalk, ordförande Sveriges hembygdsförbund, Gunilla Lundhall, Ljungdalens hembygdsförening och Catrine Niiranen Tengqvist, Ljungdalens hembygdsförening Foto: Sveriges hembygdsförbund

Ljungdalen bäst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Årets bästa hembygdsförening finns i Härjedalen, närmare bestämt i Ljungdalen, enligt Sveriges Hembygdsförbund. Det berättar TT.

Det var vid Hembygdsförbundets riksstämma i Uddevalla som Ljungdalens hembygdsförening fick priset under lördagen.

”Genom förnyelse och nytänkande har man väckt engagemang och påvisat att hembygdsföreningen är en aktiv och betydelsefull kraft med förmåga att bidra till en positiv utveckling av lokalsamhället i sin bygd”, skriver juryn i sin motivering.

”Det är ett omfattande arbete som landets 2 050 hembygdsföreningarna lägger ner varje år”, konstaterar generalsekreterare Jan Nordwall i ett pressmeddelande.

”Det här vill vi uppmärksamma, bland annat med en utmärkelse”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.