Pär Löfstrand, mest kanske känd som lokalpolitiker för liberalerna, är numera dessutom doktor i psykologi. Foto: SVT Jämtland

Löfstrand doktor i lövad krans

Publicerad

På fredagen hade Mittuniversitetet sin högtidligaste dag på året. Under pompa och ståt promoverades nya professorer och doktorer.

De andra få utsäkta, men den mest publika utnämningen var utan tvekan den som gjorde ÖFK:s förre tränare Graham Potter till hedersdoktor vid universitetet.

Han kunde nu inte närvara och han kommer heller inte att få någon doktorshatt.

– De måste själva beställa och prova ut hatten och det har inte han gjort, berättar Anna-Carin Aronsson på universitets informationsavdelning.

Potter får nu en liten bit guld, som egentligen är ämne till en ring. De promoverade får nämligen ett diplom, en ring och så hatten – för de flesta.

Pär Löfstrand har nu doktorerat i psykologi och han fick i stället en lagerkrans.

– Vi som tillhör den filosofiska fakulteten får kransen i stället för hatten, förklarar han.

Löfstrand är väl för de flesta mera känd genom liberalerna och den lokala politiken. Men han har doktorerat om beslutsfattande i grupper. Något somsannolikt kommunstyrelsen i Östersund kommer att få känna av i fortsättningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer