Foto: Markus Dahlberg / TT

Lugnt Valborgsfirande i länet – men polisen stängde fest i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett osedvanligt lugnt valborgsfirande i länet ur polisens synvinkel. Endast fem personer omhändertogs för fylleri, varav en också misstänkts för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Vid halv ett på natten kallades dock polisen till en fest i Odensala i Östersund på grund av ett bråk. En man i 20-årsåldern ska ha misshandlat en annan man och han omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande misshandel har upprättats.

Stänger festen

Enligt polisens bedömning fanns omkring 100 personer på adressen och det var ganska stökigt, så man beslutar att stänga festen. Beslutet hade dock inget att göra med att det finns en begränsning på hur många personer det får vara på offentliga sammankomster.      

– Festen, som var på en privat adress, är inte att betrakta som en offentlig sammankomst och det har inte upprättats någon anmälan om brott mot ordningslagen, säger Maria Linné vid polisens regionledningscentral.

Ytterligare misstänkt misshandel

Strax efter klockan tre på natten kallas polisen till en fest i Svenstavik i Bergs kommun. Även här rör det sig om en misstänkt misshandel. En berusad man omhändertas, misstänkt för att ha misshandlat en annan man. En anmälan gällande misshandel har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.