Han skulle kunna hävda att han är ÖFK:s mest värdefulla spelare. I slutsekunderna mot PAOK Thessaloniki gjorde han en räddning som innebar att klubben håvade hem 25 miljoner kronor. Foto: Björn B Schäfer

Målvakten Keita i sitt livs form

Uppdaterad
Publicerad

Mot PAOK Thessaloniki gjorde han en räddning som gav klubben 25 miljoner i prispengar. Nu väntar allsvenskans odiskutable gigant – Malmö FF.

Under långa perioder under sin tid i ÖFK har Aly Keita varit sidsteppad. I fjol vår satt han inte ens på bänken.

Men i år har vardagen sett helt annorlunda ut för den 30-årige målvakten. Med någon matchs undantag är det Keita som spelat både i allsvenskan och Europa leage.

ÖFK i Europa League

Bättre i luften

Som målvaktstyp har han alltid varit smidig och reaktionssnabb. I år har han lagt till ytterligare ett dimension i sin repertoar:

Aly Keita har blivit mycket bättre i luften, till exempel på inlägg och hörnor.

– Jag och målvaktstränare Linus Eriksson har jobbat mycket med det och just i år har det gett resultat, säger han.

TV: Hör Aly Keita berätta om framgångarna

Om Aly Keita någon gång skulle ha knallat in till ordförande Daniel Kindberg och krävt en ny löneförhandling, så måste dagen efter hemmamatchen mot PAOK Thessaloniki ha varit ett synnerligen väl valt tillfälle.

I de absoluta slutsekunderna gjorde han en räddning som innebar att ÖFK gick vidare till Europa leage – med 25 friska miljonber på kontot.

Om bollen gått in så hade ÖFK-arna fått packa ihop Europadrömmarna och lämnat arenan lottlösa.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Matcherna kommer numera tät för Jämtlandslaget. Två matcher i veckan får man räkna med under hösten. Keita menar att spelarna inte har några problem med att tända till i allsvenskan, även om Europaspelet varit det som väckt störst uppmärksamhet.

– De tre främsta i serien får spela i Europa nästa år och det satsar vi stenhårt på.

Och en match mot Malmö FF kan väl knappast räknas som en grå vardagslunk. Frågan är om ÖFK kan göra om förra höstens bragd när Malmöpågarna slogs tillbaka med 3–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet