Man åtalas för grovt olaga hot efter stor polisinsats i Östersund. Foto: SVT

Man åtalas för misshandel och grovt olaga hot efter stor polisinsats vid Tegelplan i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats, med bland annat insatsstyrkan, pågick i början av maj när en man barrikaderade sig i en lägenhet i Östersund och försökte att hugga sig genom en dörr med kniv. En person skadades – nu åtalas gärmingsmannen för flera brott.

Den 5 maj maj larmades tungt beväpnad polis, ambulanser och räddningstjänst till Tegelplan i Östersund där en man hade barrikaderat sig. Efter timmar av förhandlingar med honom kunde två personer räddas ur lägenheten. Enligt ögonvittnen på plats fick personerna tas ut genom ett fönster.

Åtalas för flera brott

En av dem skadades och mannen var inledningsvis misstänkt för försök till mord. Mordförsöket avskrevs, och nu åtalas han alltså istället för två fall av grovt olaga hot – eftersom han upprepade gånger dödshotat personerna – och två fall av misshandel.

Var utrustad med kniv

Mannen var vid tillfället utrustat med en kniv, vilket gör att det olaga hotet bedöms som grovt. Med kniven har mannen försökt hugga sig in genom en dörr på en toalett där personerna låst in sig.

Den misstänkte har erkänt gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.