Genrebild från TT arkiv. Guldet som skulle skickas till Sverige fastnade i tullen i London. Foto: TT

Man blev lurad på 120 000 kronor – guld skulle skickas till Sverige

Publicerad

En man i 60-årsåldern har vänt sig till polisen efter att ha blivit lurad på 120 000 kronor. En kvinna utanför landet påstod sig ha ärvt en guldgruva efter sin döda make. Guldet skulle skickas till mannen för att bevaras här i Sverige.

Mannen fick kontakt med kvinnan via en dejtingapp varpå kvinnan ville flytta guldet från gruvan till den 60-årige mannen i Sverige.

Guldet skickades med ett paket till Sverige men ska ha fastnat i tullen i London. En summa på 10 000 pund som motsvarar nästan 120 000 kronor betalades av mannen.

Senare fick han besked om att han betalat avgiften för sent och fick därför räntakrav om att betala totalt 21 000 pund fördelat på tre dagar. Motsvarande 250 000 kronor.

Något som mannen inte betalade då han misstänkte att han blivit utsatt för en bedragare och istället valde att polisanmäla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.