Män döms till fängelse för grov misshandel i centrala Östersund

Publicerad

Två män i 30 respektive 50-årsåldern döms till sex månaders fängelse vid Östersunds tingsrätt efter att ha misshandlat en annan man i slutet av december förra året. Parterna ska även betala 30 000 kronor i skadestånd.

Brottet ägde rum den 26 december på Prästgatan i Östersund då de bägge männen fällt ner målsägande till marken samtidigt som de slagit och sparkat mot mannens kropp och huvud.

I samband med misshandeln fick mannen flera skador i form av såväl skrapsår som en hjärnskakning.

I domen framgår det att orsaken bakom misshandeln lär ha handlat om ett tidigare kärleksdrama mellan en kvinna och en av de tilltalade. Samma kväll som misshandeln ägde rum umgicks målsägande och kvinnan i centrala Östersund när de träffade på de bägge männen.

Dömda sedan tidigare

De båda männen förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Den äldre av männen finns under 18 avsnitt i registret, bland annat för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.