Man klämdes fast i kran – avled

Publicerad

En man blev fastklämd i en kran på industriområdet i Lugnvik utanför Östersund på torsdag morgonen. Mannen fördes till sjukhus där han avled.

Larmet kom in vid 08.15-tiden på torsdag morgonen till SOS Alarm. Enligt larmet var mannen fastklämd och hängde uppe i luften två meter över marken.

Räddningstjänsten, ambulans och polisen kallades till platsen.

Enligt polisen ska mannen ha arbetat med att lyfta av en barack från en lastbil när han blev fastklämd av en kran på taket av baracken.

Enligt inre befäl vid räddningstjänsten befann sig mannen uppe på taket av baracken när styrkan kom fram till platsen. Strax innan klockan 09 hade de fått ner mannen.

Fördes till sjukhus

Mannen fördes sedan med ambulans till sjukhuset. Vid 12-tiden uppger Östersunds sjukhus att mannen hade mycket allvarliga skador vilket gjorde att han senare avled.

Polisen utreder nu händelsen som en arbetsplatsolycka. Tekniker och arbetsmiljöutredare är under torsdag förmiddagen på plats och undersöker händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer