Arkivbild Foto: TT

Man försvunnen på fjället – stor sökinsats i Åre

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsålden har anträffats avliden efter en stor fjällräddnings insats i Åre under lördagen.

Mannen som enligt polisen ska vara van att vistas i fjällmiljö gav sig vid 10-tiden på fredagen ut på en fjälltur tillsammans med sin hund. Mannen ska enligt uppgift begett sig mot Åreskutan.

När han inte kommit hem så anmälde närstående till mannen honom som försvunnen vid 18-tiden och en sökinsats påbörjades. Polis och fjällräddare har utan framgång sökt honom under kvällen och natten.

– Vi har larmat ut fjällräddare och hundpatruller som har sökt hela natten, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen och fortsätter:

– Vädret har varit dåligt med mycket dimma i området under natten vilket gjort att helikopter inte kunnat användas men leder, stugor i området och liknande har sökts av.

Totalt är ett 30-tal fjällräddare involverade i sökinsatsen. Enligt polisen är fjällräddare från grannlänet Västerbotten på väg till sökområdet för att hjälpa till.

Under lördagskvällen meddelade polisen att mannen hittats avliden. Anhöriga är underättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.